• 14 Ιανουαρίου 2021
  • admin

Για να ξεκινήσουμε την εφαρμογή επιλέγουμε (με διπλό αριστερό κλικ) το εικονίδιο της εφαρμογής από την επιφάνεια εργασίας ή από το κουμπί ΕΝΑΡΞΗ (κάτω αριστερά) των Windows.

Κατά τη διαδικασία έναρξης θα εμφανιστούν μηνύματα για αναζήτηση updates της εφαρμογής (και έναρξη αυτόματης εγκατάστασης αν βρεθεί) ή/και θα ξεκινήσει η εφαρμογή.

Όταν ολοκληρωθεί η έναρξη της εφαρμογής θα εμφανιστεί η κεντρική οθόνη της εφαρμογής:

Το MEDISTO χρησιμοποιεί την κεντρική γνωστή ιστοσελίδα του e-prescription.gr με προσθήκη καρτέλας ασθενή και αρκετών κουμπιών – αυτοματισμών, για γρήγορες αντιγραφές κλπ

Είναι τα κουμπιά της εφαρμογής που μας δίνουν τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο συνταγογράφησης συνταγών και παραπεμπτικών, γρήγορης προβολής και ανανέωσης πρωτοκόλλων ασθενή,  υποβολής e-ΔΑΠΥ (αφορά συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ) και άλλες εργασίες.

Στην εργαλειογραμμή αυτή τα κουμπιά είναι δυναμικά. Δηλαδή ανάλογα ποια καρτέλα έχουμε επιλέξει, εμφανίζονται και τα αντίστοιχα κουμπιά.

Κατά την έναρξη της εφαρμογής η σύνδεση με το e-prescription γίνεται αυτόματα. (Εάν αλλάξει ο χρήστης κωδικό εισόδου, η αυτόματη είσοδος δεν θα λειτουργήσει και θα εμφανιστεί μικρό παράθυρο στο οποίο ο χρήστης εισάγει το νέο κωδικό ώστε να ενημερωθεί και το MEDISTO και πατάει οκ.)

Αφού γίνει σύνδεση στην εφαρμογή εμφανίζεται το παράθυρο επιλογής ιατρικής μονάδας. Επιλέγουμε την επιθυμητή και πατάμε ΕΠΙΛΟΓΗ.

Τώρα το MEDISTO ενημερώνει τη βάση του (τοπικά στον υπολογιστή μας) για εισαγωγή, αλλαγές και ενημερώσεις για  Επισκέψεις, Συνταγές και Παραπεμπτικά. Η ετήσια ενημέρωση ξεκινά ΑΥΤΟΜΑΤΑ και βλέπουμε την πρόοδό της κάτω αριστερά. Αν δεν θέλουμε τη συγκεκριμένη στιγμή να πραγματοποιήσουμε ενημέρωση, τότε πατάμε Ακύρωση Ενημέρωσης (Ενημέρωση Ιστορικού Συνταγογράφησης –>Ακύρωση Ενημέρωσης).  Αν θέλουμε να ενημερώσουμε μια συγκεκριμένη περίοδο, (έτος ή κάποια άλλη περίοδο ή πλήρη ενημέρωση) επιλέγουμε τα αντίστοιχα κουμπιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ!: Η ενημέρωση γίνεται αυτόνομα κάτω αριστερά και δεν επηρεάζει τη δυνατότητα να εργαστούμε παράλληλα στο medisto. Ενημερώνονται και οι αλλαγές (εκτέλεση συνταγών κλπ)